Suntem privilegiați să-i avem ca vorbitori pe Josh McDowell și David Ginn. Josh McDowwll va vorbi despre rolul fiecăruia dintre noi in “marea trimitere”, iar David Ginn despre “credincioşia lui Dumnezeu”.

Câteva informații despre vorbitorijosh_bio_web

Josh McDowell spune despre sine: “Am fost un şceptic până am început să studiez serios ceea ce afirmă despre sine Iisus Christos. În facultate am întâlnit câţiva colegi care m-au provocat să studiez îndeaproape credinţă creştină. Am răspuns provocării, sigur că voi putea dovedi creştinismul ca fiind fals, o religie bazată pe povesti frumoase care nu pot rezista confruntării cu adevărul. Dar cercetand în profunzime creştinismul, am fost şocat. Am găsit fapte, nu ficţiune. Am găsit atâtea dovezi încât n-am putut ajunge decat la o singură concluzie, aceea ce Iisus Christos este Fiul lui Dumnezeu. El a fost crucificat, a murit şi a fost înviat a treia zi. Curând după această descoperire, în urmă cu 39 de ani, viaţa mea s-a schimbat complet datorită relaţiei pe care am început-o cu Cristos.”

Studii

Iniţial a început pregătirea pentru o carieră politică înscriindu-se la colegiul Kellog din Michigan pentru a studia dreptul. După convertirea sa la creştinism s-a transferat la Wheaton College din Illinois unde a fost licenţiat în Economie şi Afaceri în 1962.

A obţinut masterul în teologie absolvind Magna Cum Laude Talbot Theological Seminary în 1966.

În 1982 primeşte un doctorat onorific în Drept acordat de Simon Greenleaf School of Law că recunoaştere a scrierilor şi lucrării sale.
Activitate:

Josh McDowell a conferenţiat în 84 de ţări, în peste 700 de universitati. Este autor şi co-autor la peste 75 de cărţi dintre care a vândut mai mult de 10 milioane de copii.

Cele mai cunoscute lucrări ale sale traduse în limba română sunt Mărturii care cer un verdict şi Mai mult decât un simplu tâmplar.”

 

David Ginndavidginn

David Ginn este pastor, conferențiar și director de resurse umane pentru organizația Campus Crusade Europe. A absolvit Universitatea Wheaton din Chicago. Este casatorit si are doi copii. A lucrat 13 ani misionar cu Alege Viata in Romania, iar pentru 3 ani a condus Asociatia Alege Viata. A susținut traininguri și conferințe despre evanghelizare, leadership și inteligență emoțională  în 10 țări europene.